BEREKFÜRDŐ REFORMÁTUS TEMPLOM

Berekfürdő a gyógyvizéről méltán híres – a Hortobággyal határos Karcagtól 10 km-re fekvő – üdülő falu. A pihenni, testileg-lelkileg feltöltődni, gyógyulni vágyó vendégek, egész évben szívesen keresik fel.

A Református Egyház 1946-ban építette készre templomát, amit az ezred fordulóra újított fel a Berekfürdői Református Gyülekezet. Harangja éppen 70 esztendővel ezelőtt szólalt meg. Az istentiszteleteken való részvételre, személyes találkozásokra, lelkigondozói beszélgetésekre, lehetősége van mind az itt lakóknak mind az idelátogatóknak. A csendes meditatív elmélyülésre lehetősége van azoknak is, akik nem kívánnak személyes vezetést, hanem magános csöndben szeretnének néhány percre megpihenni a templom angyalos kapuja mögött meghúzódó árnyas kertben vagy a templom ölelésében. Megpihenve, felújulva érzi magát az ember a templomban, a szent helyen eltöltött idő után.  A templomba a mozgáskorlátozottak is könnyen be tudnak jönni. templom előtti korszerű parkoló kialakítása a mozgássérültek igényeit is figyelembe veszi.

A Megbékélés Háza a Magyarországi Református Egyház 135 férőhelyes Konferencia és Pihenőközpontja, egész évben fogadja a vendégeket, akiknek a komfortos szobák kényelme, 150 fős konferencia terem, több kisebb szekció terem és a helyben működő konyha és étterem biztosítja a vendégek teljes kikapcsolódását.

Berekfürdő gyógyfürdője csodálatos vizének köszönhetően messze földön híres. Gyógyulnak a mozgásszervi betegek, de az idegrendszeri, nőgyógyászati betegségek enyhülését, gyógyulását is elősegíti.

Az egész település természet közeli. A hely intimitását semmi nem zavarja. Rövid gyaloglás után a puszta szélén találja magát az ember, ahol a nap járását teljességgel átélheti. csöndben figyelheti a madarakat, kistestű vadakat megtalálhatja a szikes talaj különleges növényeit.

Aki ellátogat ide a Berekbe, könnyen válhat a szerelmesévé és visszatérő vendéggé.

Református Gyülekezetünkben külön örülünk azoknak a korábbi templomlátogatóknak, akik ma már maguk is otthonosan érzik magukat az istentiszteleteken is.

Berekfürdő nagyszerű hely azok számára, akik teljes kikapcsolódásra vágynak.